Find ligesindede på et kristent mødested

29 december 2020 Astrid Pedersen
kristent mødested

editorial

Som troende kristen oplever du sikkert ofte, at det kan være svært at finde ligesindede i hverdagen. Dagens verdslige danske samfund levner ikke særlig megen plads til religiøs åndelighed.

Som kristen kan man faktisk godt opleve at føle sig lidt udstødt på grund af sin spiritualitet, og kan derfor have en tendens til at gå og putte lidt med den. Det kan godt føles ensomt ikke at kunne give udtryk for sin religiøse holdning og måske kunne have en seriøs samtale med andre troende. Og derfor giver det mening at tilbringe en eller flere uger – eller måske blot en enkelt weekend – på et såkaldt refugium.

Hvad er et refugium?

E refugium er et sted hvor man kan søge tilflugt – denne betydning ligger i ordets latinske oprindelse. I Danmark bruges ordet refugium særligt om tilbagetrukne lokationer, som oftest gamle klostre eller øde beliggende faciliteter, hvor eksempelvis kunstnere eller forfattere kan få ro til at udøve deres gerning.

Men i Danmark findes der også et antal kristne refugier hvor troende kan finde sammen og mødes omkring bøn, liturgi, bibel læsning og andre kristne ritualer og handlinger. Og blandt disse refugier finder du Mikkelsbakke Refugium.

Hvad er Mikkelsbakke Refugium?

Mikkelsbakke Refugium er et kristent mødested som ligger i naturskønne omgivelser i området omkring Nykøbing Mors. Med denne smukke beliggenhed tæt på skov, strand og åbne marker skaber Mikkelsbakke Refugium de perfekte vilkår for sjælelig fordybelse og åndeligt samvær med andre kristne.

Mikkelsbakke Refugium er et såkaldt økumenisk refugium hvilket betyder at alle kristne tros samfund er velkomne på refugiet. Du kan således få mulighed for at udvide din horisont da du kan møde såvel de mest almindelige lutheranske protestanter som metodister, adventister, presbyterianere, calvinister, baptister, episkopale, presbyterianere, og sågar medlemmer af en af de katolske kirker.

Læs mere om Mikkelsbakke Refugium på hjemmesiden mikkelsbakke.dk

Flere Nyheder